Saturday, September 11, 2010

Samedi/lørdag 11.09.2010

Nous allons à l’hypermarché où nous avons acheté les vélos pour changer la pompe qui ne marche pas. Pas de problème. Puis nous faisons les courses pour le diner. Nous allons faire un grill. Nous achetons des sardines fraiches et un peu de viande. Le choix de poissons est incroyable.

Puis baignade dans l’après-midi à la deuxième baignade. Nous y allons en vélo. Il y a des vagues et je ne suis pas chaude pour y aller. Mais Jens me persuade et ça va. Mais pendant qu nous sommes là le maitre-nageur change le drapeau vert par le drapeau jaune. Les vagues passent par-dessus la digue et il faut choisir son moment pour descendre. L’escalier est parfois submergé. Bain de soleil.

Diner chez nous avec Helge et Solveig. Les sardines sont bonnes, très fraiches. La viande aussi mais elle n’est pas d’ici mais du Portugal. Nous passons un bon moment ensemble. Après diner nous allons ensemble au spectacle des 7 merveilles du Portugal. Beaucoup de monde sur l’esplanade. Nous voyons le spectacle sur un écran géant. Alternance de présentation des endroits candidats et du spectacle lui-même. Grand spectacle avec effets de lumière, de fumée, couleurs, musique et danses. Nous restons un moment et rentrons sans attendre la fin. Et une fois couchés nous entendons un feu d’artifice. Helge et Solveig, qui ont une chambre au sixième étage, le voit eux.


Lørdag 11. september

Vi går til det store supermarket hvor vi har kjøpt syklene for å bytte pumpen som ikke virker. Ingen problem. Vi handler der også. Vi skal ha en grill i kveld. Vi kjøper sardiner og litt kjøtt. Utvalget av fisk er utrolig stort.

Så sykler vi etter lunsj til badeplassen nr 2. Det er bølger og jeg er litt skeptisk til å bade. Jens insisterer og jeg er enig i å prøve. Det går bra. Men mens vi er der bytter vakten det grønne flagg mot det gule. Bølgene går over moloen og trappen for å gå ned er av og til under vannet. Vi må vente til det riktige tidspunkt for å gå ned trappen. Vi soler oss også.

Grill hos oss med Helge og Solveig. Sardinene er gode, ferske. Kjøttet og, men det kommer ikke fra Azorerne men fra Portugal. Vi koser oss sammen. Etter middag går vi på esplanaden for å se showet de 7 ”maravillas” de Portugal. Masse folk. Vi ser showet på et stort skjerm. Det er både presentasjon av steder som er kandidater og selve showet. Showet er grandiøs med spesielle effekter med lys, røyk, farger, musikk og dans. Vi blir en stund men venter ikke til slutten. Når vi er i seng hører vi fyrverkeri men ser det ikke. Helge og Solveig som har et rom på 6. etasje, ser det.


Poissons des azores
Fisk fra Azorerne


Jens


Une vague
En bølge


Trottoir
Fortau

No comments:

Post a Comment